Nieuws

Vacature uitvaartleider (m/v)
21/07/2023

“De Laatste Eer” (DLE) Markelo, een vereniging met circa 3.000 leden, verzorgt uitvaarten van leden en niet-leden in de regio Markelo. De wensen van de overledene en nabestaanden staan daarbij centraal.

Wij zijn per 1 oktober, of zoveel eerder als mogelijk is, op zoek naar een

UITVAARTLEIDER m/v

Afscheid nemen van een dierbare is een emotionele fase in het leven. Als uitvaartleider neem je zorgen uit handen van nabestaanden. Je organiseert een afscheid dat past bij de persoonlijkheid van de overledene en de specifieke wensen van de overledene en de nabestaanden. Een mooi en passend afscheid verzorgen biedt troost en steun.

De uitvaartleider is bij ons de spin in het web, verantwoordelijk voor het gehele proces van de uitvaart. Samen met je collega uitvaartleider, verdeel je de diensten. DLE is 24 uur per dag bereikbaar voor meldingen van overlijden. De ene week heb jij de dienst, de week erop is het de beurt aan je collega. Je belangrijkste taken als uitvaartleider zijn:

  • Meldingen van overlijden aannemen;
  • Verzorging verlenen rond het (thuis) opbaren van overledenen;
  • Het regelen, plannen en uitvoeren van de uitvaart;
  • Administratieve taken.

Uitvaarten begeleiden vraagt toewijding en passie. Herken jij jezelf in onderstaande punten?

  • Je beschikt over een MBO+/HBO werk- en/of denkniveau;
  • Je bent in het bezit van een opleiding uitvaartverzorging (alle erkende opleidingsinstituten) of bent bereid deze opleiding te volgen. In het laatste geval zal DLE je opleiding regelen en de kosten voor haar rekening nemen;
  • Je werkt zelfstandig, bent stressbestendig, een organisatietalent met inlevingsvermogen en een representatieve uitstraling;
  • Je hebt goede mondelinge, schriftelijke en digitale vaardigheden;
  • Je hebt een flexibele instelling, waarbij ook werken buiten reguliere werktijden, ś nachts en in de weekenden geen probleem is;
  • Je bent woonachtig in de regio Markelo en in bezit van rijbewijs B en eigen auto.

Vanuit DLE bieden wij een arbeidsovereenkomst voor 12 uur vast per week voor administratieve taken en daarnaast een overeenkomst op oproepbasis, gekoppeld aan het aantal uitvaarten welke je gaat verzorgen. De arbeidsvoorwaarden worden verder in overleg vastgesteld.

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met de voorzitter van DLE, Jan Beldman (06 83258851) of met uitvaartleider Ine Veltkamp (06 24859956). Schroom niet om contact met ons op te nemen, als je vragen hebt over de functie-inhoud, arbeidsvoorwaarden, etc. We staan je graag te woord.

Denk je nu, deze functie past uitstekend bij mij, stuur dan een reactie met CV voor 1 september 2023 naar:

DLE Markelo

Postbus 115
7475  ZJ  Markelo
of mail naar: secretariaat@dlemarkelo.nl

Lees meer
Algemene ledenvergadering 15 mei 2023
20/04/2023

Op maandag 15 mei a.s. wordt de jaarlijkse ledenvergadering van Begrafenisvereniging ‘De Laatste Eer’ gehouden. Deze vindt plaats in de Martinushof, Kerkplein 41 te Markelo. Aanvang 20.00 uur.

Agenda:

  1. Opening
  2. Ingekomen stukken en mededelingen
  3. Notulen vorige ledenvergadering
  4. Financieel verslag (Countus)
  5. Jaarverslag secretaris
  6. Vaststelling contributie
  7. Bestuursverkiezing *
  8. Rondvraag
  9. Sluiting                           

* Aftredend en herkiesbaar: mw. J. Heilersig

Aftredend en niet herkiesbaar: mw. A. Karsenberg
Kandidaat bestuurslid: mw. M. Stienstra

Tegenkandidaten kunnen tot 10 dagen voor aanvang van de vergadering,
schriftelijk worden ingediend, ondertekend door ten minste 10 leden bij de
secretaris van de vereniging.

Lees meer
Algemene Ledenvergadering 23 mei 2022
10/05/2022

Op maandag 23 mei a.s. wordt de jaarlijkse algemene ledenvergadering van Begrafenisvereniging ‘De Laatste Eer’ gehouden. Deze vindt plaats in de Martinushof, Kerkplein 41 te Markelo. Aanvang 20.00 uur.

Agenda:

  1. Opening
  2. Ingekomen stukken en mededelingen
  3. Notulen vorige ledenvergadering
  4. Aanpassen statuten m.b.t. WBTR
  5. Financieel verslag (Countus)
  6. Jaarverslag secretaris
  7. Vaststelling contributie
  8. Bestuursverkiezing *
  9. Afscheid Anja Stokreef
  10. Rondvraag
  11. Sluiting

* Aftredend en herkiesbaar: mw. M. Slaghuis-Klein Velderman en dhr. A. Elkink.
Tegenkandidaten kunnen tot 10 dagen voor aanvang van de vergadering,
schriftelijk worden ingediend, ondertekend door ten minste 10 leden bij de
secretaris van de vereniging.                               

Lees meer
Verhoging vergoeding 2022
12/12/2021

Het bestuur van Begrafenisvereniging De Laatste Eer heeft de vergoeding voor 2022 vastgesteld. Wederom is deze verhoogd.

Leden van onze vereniging ontvangen in 2022 een vergoeding van €2.325,- ten behoeve van de uitvaart (€1.290,- wanneer een andere organisatie de uitvaart verzorgt).

Lid worden of meer informatie over uw lidmaatschap? Kijk op onze uitgebreide website of neem contact op via administratie@delaatsteeermarkelo.nl.

Lees meer
Geen lichtjesmiddagen in 2021
06/12/2021

De jaarlijkse Lichtjesmiddagen op de Algemene begraafplaatsen en herdenkingsparken in de Hof van Twente, georganiseerd door de Stichting BAB Hof van Twente, gaan ook dit jaar niet door.

Wij hebben in overleg met de Gemeente besloten dat de herdenkingsbijeenkomsten te houden in december op de algemene begraaf- en herdenkingsparken in Delden, Diepenheim, Goor en Markelo dit jaar niet door kunnen gaan vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Gezien de situatie omtrent ’t Coronavirus, gaan we ook dit jaar voor veiligheid en gezondheid.

Stichting BAB, uitvaartondernemers en gemeente Hof van Twente plaatsen op alle vier algemene begraafplaatsen en herdenkingsparken op een centraal punt een standaard met Lichtje, plus de tekst “Een Lichtje voor allen die gemist worden”. Deze Lichten branden vanaf zaterdag 18 december tot en met zondag 2e Kerstdag 26 december ’21.

Bezoekers kunnen op een zelf gekozen moment, op eigen gepaste wijze, even stilstaan bij hun overleden dierbaren die ze moeten missen, een moment van alleen of samen herinneren en herdenken.

Uiteraard moet men zich ook op de begraaf- en herdenkingsparken aan de dan geldende coronamaatregelen houden.

Wij hopen dat we in december 2022 weer Lichtjesmiddagen kunnen organiseren en samen met alle vrijwilligers elke begraaf- en herdenkingspark, met vuurschalen/korven en fakkels sfeervol te verlichten en dat de plaatselijke midwinterhoorn-  en ossenhoorn bloazers hun speciale klanken kunnen laten horen en om iedereen weer welkom te heten.

Lees meer
Documentaire over noaberschap en uitvaartverenigingen
01/07/2021

Het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN) heeft in samenwerking met Nardus samenwerkende uitvaartorganisaties een film laten maken over Noaberschap. De film is gemaakt door de Amsterdamse Filmstichting. 

Noaberschap, Nabuurschap of in het kort Burenplicht vormt de basis van de vele uitvaartverenigingen die ons land kent. Werkzaamheden rond het overlijden, tijdens de opbaring en de uitvaart wordt ook tegenwoordig nog gedeeltelijk gedaan door vrijwilligers. Veel besturen van uitvaartverenigingen bestaan uit vrijwilligers. 

Noaberschap maakt onderdeel uit van het Immaterieel Erfgoed. De documentaire zorgt ervoor dat het begrip levend blijft en bewaard voor de komende generaties. De film is de bekijken via de website van Nardus www.nardus.eu of via deze link: https://youtu.be/mQlSLNvsyQ8 

De Laatste Eer Markelo is aangesloten bij Nardus. Nardus is een branchevereniging voor uitvaartverenigingen zonder winstoogmerk. De NardusNorm heeft tot doel het verbeteren van het kwaliteitsniveau van de dienstverlening in de uitvaartbranche. 

Lees meer
Algemene ledenvergadering 2021
21/06/2021

Aankondiging voor de algemene ledenvergadering van Begrafenisvereniging “De Laatste Eer”, welke zal worden gehouden op dinsdag 6 juli a.s. in de Martinushof, Kerkplein 41 te Markelo. Aanvang 20.00 uur. Met het oog op de geldende coronamaatregelen is aanmelden vooraf verplicht. Aanmelden kan per email naar secretaris@delaatsteeermarkelo.nl

Agenda 2021

1. Opening

2. Ingekomen stukken en mededelingen

3. Notulen vorige ledenvergadering

4. Financieel verslag (Countus)

5. Jaarverslag secretaris

6. Bestuursverkiezing:

Aftredend en niet herkiesbaar: Dhr. G. Zandvoort (2020)

Aftredend en herkiesbaar: dhr. R. Kempers (2020) Aftredend en herkiesbaar: dhr. H. Wevers Aftredend en herkiesbaar: dhr. H. Rotman

Kandidaat bestuurslid: dhr. J. Beldman

Tegenkandidaten kunnen tot 10 dagen voor aanvang van de vergadering, schriftelijk worden ingediend, ondertekend door ten minste 10 leden bij de secretaris van de vereniging

7. Vaststelling contributie

8. Rondvraag

9. Sluiting

Lees meer