De uitvaart

Ons doel is het realiseren van een passende uitvaart. Dat kan voor de één betekenen dat dit klein en intiem is. Een ander hecht meer waarde aan een grote uitvaart. Gelukkig kan een uitvaart naar eigen wensen worden ingevuld. En voor wie er behoefte aan heeft, houden we graag de Markelose tradities in ere.

Opbaren

Na een overlijden, gaat de eerste zorg uit naar de overledene. Hij of zij wordt tijdig (met of zonder naasten) verzorgd. Er moet een keuze gemaakt worden waar uw dierbare verblijft tot aan zijn uitvaart. Dit kan in een uitvaartcentrum zijn, of wellicht thuis in een voor zijn of haar vertrouwde omgeving.

In Uitvaartcentrum Markelo is het mogelijk gebruik te maken van een sleutelkamer. Dit geeft u de ruimte uw dierbare te bezoeken wanneer het u uitkomt, om gewoon nog even samen te zijn. Ook kunt u hier andere mensen mee naar toe nemen.

Afscheid nemen

Vaak zijn er andere mensen dan uw naasten, die u de gelegenheid wilt geven afscheid te nemen en u persoonlijk te condoleren. Hiervoor kan een condoleance worden georganiseerd. Dit kan bijvoorbeeld in Uitvaartcentrum Markelo, thuis of in een andere (geschikte) locatie.

Begrafenis of crematie

Voor zowel een begrafenis als crematie geldt, dat uw persoonlijke wensen voorop staan.

U bent vrij in het kiezen van een begraafplaats, crematorium, locatie voor een dienst en/of cateringfaciliteiten. Onze uitvaartbegeleider kan u informeren over alle mogelijkheden.