Voor de uitvaart

 

Steeds vaker wordt de dood als een deel van ons leven gezien. Waardoor ook de invulling van de uitvaart persoonlijker wordt. Door erover na te denken en er met uw naasten over te praten, kunt u uw wensen vastleggen en daarmee uw eigen uitvaart van tevoren zelf bepalen.

Een wilsbeschikking is een document, waarin u handgeschreven uw wensen voor uw eigen uitvaart kenbaar kunt maken. Zo’n wilsbeschikking wordt ook wel een codicil genoemd. Het is vooral bestemd voor uzelf en uw nabestaanden.

Indien gewenst, kan onze uitvaartbegeleider u helpen bij het invullen. Laat uw nabestaanden weten dat u deze wilsbeschikking heeft en waar zij het kunnen vinden. Een logische plek zou zijn bij uw polis gegevens.

Wettelijk gezien dienen nabestaanden zich aan deze wilsbeschikking te houden, tenzij dat redelijkerwijs niet gevergd kan worden. Deze wilsbeschikking is niet bestemd om uw (financiële) nalatenschap en zaken ten aanzien van voogdijschap te regelen. Dit moet juridisch gezien op een andere wijze worden vastgelegd. Het is raadzaam dit via een notaris bij testament vast te leggen.

Mocht u in een stadium van uw leven verkeren, waarbij een gesprek met onze uitvaartbegeleider wenselijk is om uw voorkeuren ten aanzien van uw uitvaart kenbaar te maken, dan is dat geen probleem. Neemt u dan gerust contact met ons op via telefoonnummer: 0547-361305 of email: administratie@delaatsteeermarkelo.nl

Wilsbeschikking