Rouwcentrum of thuis

Uiteraard kan de verzorging ook plaatsvinden in het rouwcentrum. Binnen de uitvaartvereniging zijn twee verzorgsters speciaal met de verzorging van de overledene belast. Zij nemen de tijd om te luisteren naar wat u graag wilt. Daarnaast is het altijd mogelijk dat u zelf de verzorging van uw dierbare doet of onze verzorgster daarbij assisteert. Zij zal u met raad en daad terzijde staan.

U kunt ervoor kiezen de overledene thuis, in de voor zijn of haar zo vertrouwde omgeving, op te baren. De thuisopbaring kan voor de rouwverwerking beter zijn. U heeft dan als nabestaande op ieder moment van de dag de gelegenheid om even bij de overledene te gaan kijken.

Bovendien wilt u wellicht even een ‘praatje’ met de overledene maken. Op deze manier neemt u als het ware steeds een beetje meer afscheid op tijden wanneer u dat wilt. Voor een thuisopbaring heeft De Laatste Eer een kistkoeling ter beschikking staan.

Een andere mogelijkheid is sleutelopbaring. Het Uitvaartcentrum Markelo heeft twee 24-uurs kamers beschikbaar waar u, nadat u een sleutel heeft ontvangen, op ieder moment van de dag een bezoek kunt brengen aan uw dierbare. Deze kamers zijn op gepaste wijze ingericht en beschikken over enkele stoelen, kistkoeling en airconditioning. Er is een klein keukentje waar eventueel een boeket kan worden geschikt. Ook is er de mogelijkheid voor een kop koffie of thee.