Geen lichtjesmiddagen in 2021

De jaarlijkse Lichtjesmiddagen op de Algemene begraafplaatsen en herdenkingsparken in de Hof van Twente, georganiseerd door de Stichting BAB Hof van Twente, gaan ook dit jaar niet door.

Wij hebben in overleg met de Gemeente besloten dat de herdenkingsbijeenkomsten te houden in december op de algemene begraaf- en herdenkingsparken in Delden, Diepenheim, Goor en Markelo dit jaar niet door kunnen gaan vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Gezien de situatie omtrent ’t Coronavirus, gaan we ook dit jaar voor veiligheid en gezondheid.

Stichting BAB, uitvaartondernemers en gemeente Hof van Twente plaatsen op alle vier algemene begraafplaatsen en herdenkingsparken op een centraal punt een standaard met Lichtje, plus de tekst “Een Lichtje voor allen die gemist worden”. Deze Lichten branden vanaf zaterdag 18 december tot en met zondag 2e Kerstdag 26 december ’21.

Bezoekers kunnen op een zelf gekozen moment, op eigen gepaste wijze, even stilstaan bij hun overleden dierbaren die ze moeten missen, een moment van alleen of samen herinneren en herdenken.

Uiteraard moet men zich ook op de begraaf- en herdenkingsparken aan de dan geldende coronamaatregelen houden.

Wij hopen dat we in december 2022 weer Lichtjesmiddagen kunnen organiseren en samen met alle vrijwilligers elke begraaf- en herdenkingspark, met vuurschalen/korven en fakkels sfeervol te verlichten en dat de plaatselijke midwinterhoorn-  en ossenhoorn bloazers hun speciale klanken kunnen laten horen en om iedereen weer welkom te heten.