Vacature uitvaartleider (m/v)

“De Laatste Eer” (DLE) Markelo, een vereniging met circa 3.000 leden, verzorgt uitvaarten van leden en niet-leden in de regio Markelo. De wensen van de overledene en nabestaanden staan daarbij centraal.

Wij zijn per 1 oktober, of zoveel eerder als mogelijk is, op zoek naar een

UITVAARTLEIDER m/v

Afscheid nemen van een dierbare is een emotionele fase in het leven. Als uitvaartleider neem je zorgen uit handen van nabestaanden. Je organiseert een afscheid dat past bij de persoonlijkheid van de overledene en de specifieke wensen van de overledene en de nabestaanden. Een mooi en passend afscheid verzorgen biedt troost en steun.

De uitvaartleider is bij ons de spin in het web, verantwoordelijk voor het gehele proces van de uitvaart. Samen met je collega uitvaartleider, verdeel je de diensten. DLE is 24 uur per dag bereikbaar voor meldingen van overlijden. De ene week heb jij de dienst, de week erop is het de beurt aan je collega. Je belangrijkste taken als uitvaartleider zijn:

  • Meldingen van overlijden aannemen;
  • Verzorging verlenen rond het (thuis) opbaren van overledenen;
  • Het regelen, plannen en uitvoeren van de uitvaart;
  • Administratieve taken.

Uitvaarten begeleiden vraagt toewijding en passie. Herken jij jezelf in onderstaande punten?

  • Je beschikt over een MBO+/HBO werk- en/of denkniveau;
  • Je bent in het bezit van een opleiding uitvaartverzorging (alle erkende opleidingsinstituten) of bent bereid deze opleiding te volgen. In het laatste geval zal DLE je opleiding regelen en de kosten voor haar rekening nemen;
  • Je werkt zelfstandig, bent stressbestendig, een organisatietalent met inlevingsvermogen en een representatieve uitstraling;
  • Je hebt goede mondelinge, schriftelijke en digitale vaardigheden;
  • Je hebt een flexibele instelling, waarbij ook werken buiten reguliere werktijden, ś nachts en in de weekenden geen probleem is;
  • Je bent woonachtig in de regio Markelo en in bezit van rijbewijs B en eigen auto.

Vanuit DLE bieden wij een arbeidsovereenkomst voor 12 uur vast per week voor administratieve taken en daarnaast een overeenkomst op oproepbasis, gekoppeld aan het aantal uitvaarten welke je gaat verzorgen. De arbeidsvoorwaarden worden verder in overleg vastgesteld.

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met de voorzitter van DLE, Jan Beldman (06 83258851) of met uitvaartleider Ine Veltkamp (06 24859956). Schroom niet om contact met ons op te nemen, als je vragen hebt over de functie-inhoud, arbeidsvoorwaarden, etc. We staan je graag te woord.

Denk je nu, deze functie past uitstekend bij mij, stuur dan een reactie met CV voor 1 september 2023 naar:

DLE Markelo

Postbus 115
7475  ZJ  Markelo
of mail naar: secretariaat@dlemarkelo.nl