Update corona 21 januari 2021

Op woensdag 20 januari maakte demissionair premier Rutte nieuwe coronamaatregelen bekend tijdens een persconferentie. Enkele ervan hebben gevolgen voor uitvaarten.

Met ingang van maandag 25 januari 2021 mogen maximaal 50 personen aanwezig zijn. Dit geldt ook voor de uitvaarten die nu al zijn geboekt. Dit is exclusief de voorganger, uitvaartverzorger en overige medewerkers.

Vandaag werd bekend dat vanaf zaterdag 23 januari 2021 een avondklok geldt. Dit betekent dat mensen vanaf 21.00 uur tot 04.30 uur binnenblijven. De overheid heeft enkele uitzonderingsgroepen benoemd die wel op straat mogen. Een uitzonderingsgroep vormt iedereen die onderweg is in verband met een uitvaart en dit kan aantonen.

Per direct is het dringende advies om maximaal 1 persoon op bezoek te laten komen. Dit heeft gevolgen voor het huisbezoek om een uitvaart voor te bereiden.